Inima este unul dintre cele mai delicate organe din corp și cel mai bun mod de a avea grijă de ea este de a menține o dietă echilibrată care să vă ofere nutrienții necesari, cum ar fi vitaminele, mineralele și antioxidanții.

În ciuda acestui fapt, gătitul poate deveni o activitate plictisitoare sau s-ar putea să nu aveți suficient timp pentru a o face, astfel încât să fiți nevoiți să cumpărați alimente congelate care, în cele din urmă, vor deteriora sănătatea inimii, avertizează medicii.

Asociația Americană a Inimii (AHA) spune că pericolul constă în faptul că astfel de produse conțin puține substanțe nutritive și niveluri ridicate de calorii goale, sodiu și zahăr.

Ce alimente congelate afectează inima?

De la supele la conserve, la mezeluri și la mesele congelate, toate aceste alimente ambalate și preparate au sodiu adăugat sub orice formă.

Cu toate acestea, mâncarea congelată care are cele mai multe efecte negative este pizza, care conține cantități mari de sodiu și grăsimi saturate care pot crește tensiunea arterială, precum și supraîncărca inima și vasele de sânge.

Unele garnituri de pizza, cum ar fi brânza și pepperoni, adaugă un nivel ridicat de colesterol, ceea ce favorizează apariția bolilor cardiovasculare.