Potrivit Stirileprotv.ro, un studiu prezentat la intalnirea anuala a Academiei Neurologice Americane sugereaza un risc crescut de depresie dat de bauturile carbogazoase indulcite. Mai specific de-atat, cercetatorii au asociat patru pahare/cani de suc carbogazos pe zi cu un risc mai mare cu 38% de depresie.

Avand in vedere si celelalte efecte nedorite ale consumului de carbogazoase (caderea dintilor, obezitate, diabet, boli de inima, amputarea membrelor infectate, disfunctii erectile), poate ar trebui sa iei in considerare limitarea sau chiar renuntarea definitiva la consumul de sucuri.

Dr. Oz a facut un plan de 28 de zile prin care te ajuta sa scapi de dependenta de sucuri. Poti vedea in ce consta aici.

Pe de alta parte, calea scurta catre o stare de fericire o reprezinta consumul de fructe si legume. Cercetatorii au descoperit ca un consum regulat de legume si fructe genereaza un comportament mult mai optimist pentru persoanele care au in meniul zilnic suficiente plante sau produse vegetale.

Se pare ca un nivel ridicat de consum al legumelor si fructelor duce la secretia unui nivel ridicat de substante bogate in caroten. O substanta compusa a carotenului este beta-carotenul, un pigment gasit in fructe precum portocalele, in legumele verzi si cele cu multe frunze.     

"Persoanele care sunt in general optimiste au in sange niveluri ridicate de caroten si beta-caroten. Acesta este un prim studiu care demonstreaza ca intre optimism si sanatate exista o relatie stransa", sustine Julia Boehm din cadrul Universitatii Harvard, divizia de Sanatate Publica.