Vedeta susține că preparatul este o sursă sănătoasă de grăsimi. Mâncată în porții mici, slanina de porc este la fel de sănătoasă ca și uleiul de măsline și somonul.
„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
„Noi, oamenii, am fost lăsați de natură să împărțim produsele în două categorii: comestibile sau necomestibile. Alimentele ori sunt bune de mâncat, comestibile, deci sănătoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sănătoase, nu le mâncăm. Între acestea două nu exista grade de comparație”, spunea Mihalea Bilic.
Beneficii
100 de grame de slănină oferă cantități considerabile de:
Vitaminele B: 56% din valoarea zilnică
Seleniu: 89% din valoarea zilnică
Zincul: 23% din valoarea zilnică
80 de grame pe zi este porţia maximă recomandată de nutriţionişti.
„Slănina este o formă de ajutor contra colesterolului rău. Are în compoziţie mineralul numit seleniu, nu face decât să ridice rata metabolică, rata metabolică fiind viteza cu care organismul nostru procesează nutrienţii”, explică Ionuţ Ignat, medic dietetician.
De ce e bună slănina?
Deși mulți se feresc să o consume din cauza aportului său caloric, care nu ține deloc cu silueta, slănina de porc aduce adevărate beneficii organismului nostru, conform cercetărilor actuale.
Consumată cu regularitate, însă în cantități moderate, slănina ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind un bun remediu împortiva durerilor articulare.
O bucată mică de slănină va ajuta la refacerea rezervei zilnice de acid arahidonic, care este necesar pentru activitatea creierului, rinichilor şi inimii.
Cei care consumă grăsime au un ritm cardiac regulat, un mușchi cardiac mai puternic și o circulatie ușoară a sângelui, ceea ce face ca slănina să fie benefică pentru inimă și pentru principalele vase de sânge.
Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.
În plus, grăsimea de porc este bogată în antioxidanţi, care ajută organismul să lupte împotriva cancerului şi să reducă colesterolul.
Printre alte beneficii se numără normalizarea somnului, întărirea sistemului imunitar şi regenerarea accelerată a celulelor corpului.
Slănina conține o cantitate însemnată de seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism.