Ce alimente sa eviti cand esti racit?

Lactate: Ai mai auzit probabil acest sfat bazat pe faptul ca lactatele joaca un rol important in producerea de mucus suplimentar. Adica, secretiile pe care deja le ai in nas si in gat vor deveni si mai groase, si mai greu de suportat. Sunt, insa, si specialisti care cred ca acest sfat este doar un mit. Pana sa te hotarasti de partea cui esti e mai bine sa eviti macar lacatatele grase: smantana, cascavalul, crema de branza.

Alimente cu mult zahar: Indiferent ca vorbim de dulciuri, alimente procesate sau de fructe bogate in zahar e bine sa reduci consumul lor pe perioada racelii. Asta pentru ca zaharul contribuie la amplificarea proceselor inflamtorii, iar gatul tau iritat se va resimti. Mai bine iti gasesti alinarea intr-o cana de ceai fierbinte decat intr-o tableta de ciocolata.

Alimente prajite sau grase: In aceasta categorie intra si cartofii prajiti facuti acasa, si produsele de fast food, si alimentele procesate, si mezelurie. Acestea au acelasi efect ca si produsele cu mult zahar: incurajeaza aparitia inflamatiilor, iar asta slabeste sistemul imunitar de care ai nevoie in aceasta perioada.

Bauturi si alimente cu cofeina: Desi iti doresti o stare mai buna si vrei sa scapi de toropeala racelii, nu bea cafea si nu consuma ciocolata. Cofeina contribuie la deshidratare. Pentru a putea trata rapid o raceala ai nevoie, insa, de odihna si de o hidratare corespunzatoare.

Alcool: Nu e tocmai un aliment dar trebuie mentionat pe lista de produse interzise pentru ca slabeste sistemul imunitar si deshidrateaza organismul. Asa ca, o cana de vin fiert nu e tocmai remediul de care ai nevoie pentru ca te va face sa te simti de doua ori mai rau.

Pe PRO TV PLUS puteți vedea SHARE ÎN BUCATE: