Este foarte probabil să faceți câteva greșeli care pot fi foarte periculoase pentru sănătate. Deși este foarte important să avem grijă la alimentația noastră, nu trebuie să excludem riscurile la care ne putem expune. 

Mâncarea gătită cu cea mai scurtă durată de valabilitate 

Sunt vremuri dificile, în care trebuie să profităm la maximum de fiecare rest de mâncare pe care o avem acasă. Atenție însă, dacă este gătită și este vorba de paste sau orez, aceasta are un termen de valabilitate destul de scurt. Chiar dacă miroase bine și are un gust plăcut, există o limită pe care nu trebuie să o depășim.

Ideal ar fi să gătim mai puțin și să consumăm preparatele în cel mai scurt timp. Dacă le lăsăm în frigider există câteva riscuri la care ne expunem. 

O bacterie care nu se distruge la temperaturi ridicate, poate rezista până la 100 de grade și peste, iar cu aceste cicluri de supraîncălzire putem face să germineze spori și să apară compuși toxici, toxine, care pot provoca gastroenterite, avertizează specialiștii. 

Nu putem să nu ținem cont de câte zile a stat în frigider sau de câte ori l-am reîncălzit un preparat. Este indicat să reîncălzim un preparat o singură dată și, dacă este posibil, în aceeași zi. În caz contrar, putem congela mâncarea și o putem reîncălzi când avem nevoie de ea.

Atâta timp cât sunt respectate ciclurile fiecărui aliment în parte și sunt marcate clar datele. De asemenea, este important să folosim un recipient bun, care să permită o bună păstrare a alimentelor, fără bacterii care ar putea ajunge pe masa noastră. 

Sursa foto: shutterstock.com