Editorii site-ului Health.com au intocmit lista celor mai frecvente cinci greseli pe care le facem in timpul antrenamentelor si din cauza carora riscam sa nu obtinem rezultate optime:

 1. Nu consumi suficiente grasimi
O prejudecata comuna este aceea conform careia grasimile ingrasa, cei mai multi incluzand aici toate tipurile de grasimi, chiar si pe cele benefice, precum avocado, nuci, seminte, ulei de cocos. Potrivit Health.com, adevarul este ca un consum suficient de grasime este o strategie buna atat pentru nutritia in timpul sportului, cat si pentru controlul greutatii, intrucat creste senzatia de satietate, reducand nivelul hormonilor de foame si iti accelereaza metabolismul.

2. Eviti masa de dupa antrenament
Antrenamentele provoaca mari pierderi corpului, astfel ca este important sa ai la dispozitie materialele potrivite care sa vindece si sa repare efectele epuizarii. Cu alte cuvinte, nu doar efortul fizic este esential, dar si recuperarea, care amelioreaza muschii, creste metabolismul si ajuta la tonifiere. Asa ca, este recomandat sa mananci ceva dupa, cu scopul de a obtine nutrientii de care are nevoie corpul tau pentru a se recupera.

3. Consumul de proteine exclusiv dupa antrenament
In timp ce proteinele sunt nutrienti cheie in procesul de recuperare de dupa antrenament, ele functioneaza mai eficient daca sunt combinate cu legume si fructe proaspete, peste si pui, o portie mica de cereale integrale, ca orezul salbatic sau si multe fluide, de preferat apa.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!