Excesele culinare de sărbători provoacă o supraîncărcare a organismului nostru. Alimentele bogate în grăsimi, zaharuri, sare și alcool sunt protagonistele acestor sărbători, de aceea, disconfortul digestiv, senzația de greutate și acumularea câtorva kilograme sunt cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm. 

Următoarele alimente au un obiectiv comun: ușurează, purifică, elimină lichidele și toxinele și reduc inflamațiile. 

Strugurii. Nu doar în noaptea de Revelion! Acest fruct are 80% apă, flavonoide și polifenoli antioxidanți, deci ne ajută să ne detoxificăm de radicalii liberi de oxigen.

Anghinare. Această legumă stimulează funcționarea bacteriilor intestinale, îmbunătățește activitatea digestivă și elimină deșeurile rămase. 

Crețișoară și spanac. Sunt, de asemenea, foarte bogate în apă, vitamina C și fibre. Sunt excelente pentru a elimina radicalii liberi, pentru a ne hidrata și pentru a evita bolile.

Portocală.  Un alt fruct foarte bun pentru a ne purifica, deoarece conține vitamina C. Și îmbunătățește sistemul imunitar!

Ananasul. În sfârșit, ananasul este unul dintre cele mai diuretice și purificatoare fructe care există, deoarece ajută la eliminarea toxinelor pe care corpul nostru le acumulează prin urină (mai ales în aceste date) și, de asemenea, previne constipația datorită cantității mari de fibre pe care o oferă.