În primul rând, trebuie să știți că berea este o băutură alcoolică, nedistilată, cu gust amar, obținută din boabe de orz germinate sau alte cereale al căror amidon este fermentat în apă cu ajutorul drojdiei și aromatizat cu hamei sau alte plante.
Iar vinul este o băutură, de asemenea alcoolică, obținută din struguri prin fermentarea alcoolică a mustului sau sucului acestora. Fermentația este produsă prin acțiunea metabolică a drojdiilor, care transformă zaharurile naturale din fructe în etanol și gaz sub formă de dioxid de carbon.
Atât vinul, cât și berea au un conținut ridicat de calorii din cauza alcoolului și a zahărului pe care le conțin în producerea lor. Cu toate acestea, la fiecare 100 de grame, vinul furnizează 78 de calorii, mai mult decât dublu față de bere, care furnizează doar 33 de calorii.
Problema: de obicei, la masă bem un pahar de vin, iar când ieșim la o bere, bem mai multe... Așadar, moderație și nu uitați: alcoolul îngrașă și, pe deasupra, nu este bun pentru sănătate.
foto: shutterstock.com