100 de grame de șorici pot furniza corpului 11 mg de magneziu, 127 mg de potasiu, 30 mg de calciu și 85 mg fosfor. Pe lângă aceste beneficii, șoriciul de porc trebuie să fie consumat cu moderație, deoarece conține foarte multe calorii, aproximativ 544 de calorii la 100 de grame, dintre care 31,3 grame de grăsimi. Acesta este lipsit de fibre și carbohidrați, ceea ce înseamnă că poate fi consumat fără probleme de persoanele diabetice.
Specialiștii recomandă cam 50 de grame de șorici pentru o singură zi. Consumat în cantități mai mari, acesta poate fi periculos pentru organism. Cel mai indicat este să fie consumat între mese, ca gustare, deoarece este foarte sățios.
Cine nu trebuie să consume șorici de porc
Șoriciul nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune sau celor care au colesterolul mărit, ori probleme biliare sau pancreatice. De asemenea, șoriciul poate produce și constipație, greață sau crampe la stomac.
Cel mai bun șorici este cel proaspăt. Cel din comerț este adesea foarte sărat.