Fructele la conservă conțin la fel de multe vitamine ca și fructele proaspete sau vitaminele se estompează odată cu conservarea?

Fructele sunt sănătoase, știm cu toții asta. Conțin multe vitamine și sunt sărace în calorii. În plus, fructele conțin o mulțime de fibre alimentare sănătoase care stimulează digestia. Se recomandă consumul a 200 de grame de fructe în fiecare zi, ceea ce reprezintă aproximativ două fructe. Datorită tuturor vitaminelor sănătoase, consumul de fructe reduce riscul de boli precum diabetul și cancerul. Accentul este pus pe fructele proaspete, și nu pe smoothie-uri sau sucuri. 

Fructele preambalate

În magazine există tot felul de fructe preambalate. Conserve, borcane, dar și recipiente de plastic. Aceste recipiente de plastic se găsesc în frigider și conțin bucăți de fructe proaspete. Plasticul nu este bun pentru mediu, dar fructele din interior sunt la fel de sănătoase pentru noi ca și alte fructe proaspete. Singurul aditiv care se pune în general în acestea este puțin suc de lămâie pentru a păstra fructele proaspete. 

Fructele la conservă 

Mulți oameni, au impresia că fructele conservate sau uscate sunt la fel de sănătoase ca și fructele proaspete. Sigur, o parte din nutrienți se pot pierde în timpul procesului de conservare, dar o mulțime dintre ei rămân, nu-i așa? Se pare că nu este deloc adevărat, pentru că conservele de fructe sunt mult mai puțin sănătoase decât crezi! Din păcate, de cele mai multe ori, în conservele de fructe se adaugă cantități mari de zahăr.

Nu doar conținutul de zahăr este îngrijorător. Atunci când cumpărați fructe la conservă ar trebui să fiți atenți mai ales la cuvintele "în sirop", deoarece puteți fi siguri că nivelul de zahăr este exorbitant în acele cutii. Același lucru este valabil și pentru fructele uscate: multe vitamine (în special vitamina C) se pierd deoarece fructele sunt uscate la temperaturi ridicate. 

În plus, se adaugă și o cantitate considerabilă de zahăr pentru a se asigura că fructele au încă un gust dulce după ce sunt uscate. Desigur, nu trebuie să evitați aceste produse cu totul, dar, dacă doriți să reduceți consumul de zahăr, este mult mai bine să cumpărați fructe proaspete!