În zilele noastre există multe modalități de prevenire, iar alimentația joacă un rol extrem de important în sănătatea oamenilor, dar trebuie să i se acorde o atenție deosebită de la o vârstă foarte fragedă pentru a evita suferințele ulterioare. Una dintre principalele probleme este reprezentată de alimentație, iar o modalitate de a o preveni este înlocuirea anumitor alimente. 

Făina, de exemplu, este o parte esențială a dietei multor oameni și, din păcate, nu toate sunt reglementate corespunzător pentru a fi consumate într-un mod sănătos. Din acest motiv, este important să iei în considerare cele mai bune opțiuni pentru dieta ta și cel mai bun mod de a le include.

Care este cea mai bună făină pentru copii?

Copiii sunt adesea cei mai afectați de această boală și, departe de a o înțelege, le poate fi mult mai dificil decât pentru adulți să se limiteze cu diferite alimente. 

Într-un interviu cu nutriționistul Paola Zarza Reynoso, aceasta a declarat că există multe tipuri de făină pe piață care pot fi ideale pentru rețete. Cu toate acestea, există unele care, în tabelul cu conținutul lor nutrițional, au carbohidrați sau făinuri rafinate, care vor fi periculoase pentru consum. Acest lucru se datorează faptului că mulți copii ar trebui să aibă un nivel zilnic de aport de carbohidrați.

Potrivit informațiilor prezentate de expert, unele dintre cele mai sănătoase tipuri de făină este  făina de ovăz și făina de quinoa. Acest lucru se datorează în principal faptului că boabele lor vor fi ideale pentru a reduce indicele glicemic ridicat și pentru a oferi cantitatea ideală de nutrienți.

În plus, acestea pot fi combinate cu diferite elemente care vor duce la o combinație de nutrienți ideală pentru mese. Bineînțeles, expertul sugerează ca acestea să fie preparate acasă, deoarece în acest fel nutrienții pe care îi conțin vor fi transformați și nu își vor pierde beneficiile.

foto: shutterstock.com 

Tags: faina copii