1. Explozie de energie
Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banana iti poate oferi o explozie de energie. De altfel, cercetatorii au confirmat ca bananele sunt mai puternice decat bauturile energizante. Un singur fruct este suficient ca sa ai energie pentru un antrenament de 90 minute. Nu e de mirare ca este preferatul sportivilor.

2. Aliat anti-depresie
Bananele contin triptofan, unul din 8 aminoacizi esentiali, pe care organismul in transforma in serotonina, cunoscuta si ca "hormonul fericirii". Rezultatul este relaxare si imbunatatire a starii de spirit.

3. Anti-anemie
Bananele sunt bogate in fier si pot stimula productia de hemoglobina din sange, ceea ce ajuta persoanele care sufera de anemie.

4. Constipatie
Bananele sunt printre alimentele cu cel mai mare continut de prebiotice, niste bacterii estentiale din intestin care te ajuta sa ai o digestie corecta, fara sa fii nevoit sa recurgi la laxative.

5. Remediu anti-mahmureala
Una din cele mai simple metode prin care sa scapi de mahmureala este sa-ti faci un milkshake de banane cu miere. Banana calmeaza stomacul, mineralele continute te pun pe picioare, iar mierea iti ridica nivelul de zahar din sange. In cateva minute, esti un om nou.

6. Calmeaza stomacul
Daca suferi de arsuri la stomac, mananca o banana. Aceasta are un efect antiacid puternic, care te va ajuta sa te simti mai bine.

7. Ulcer
Daca suferi de ulcer, te poti baza pe banane pentru a te simti mai bine. Textura moale si proprietatile antiacide calmeaza durerile.

8. Un somn mai bun
Bananele te ajuta sa dormi mai bine noaptea. Triptofan, aminoacidul continut are un efect calmant asupra creierului si actioneaza ca un sedativ usor.