Și în timp ce săritul peste mese poate părea o modalitate rapidă și ușoară de a reduce caloriile, poate face mai mult rău decât bine, dacă nu este făcut în mod corespunzător.

Un expert avertizează că un consum insuficient de alimente pe parcursul zilei poate duce la oboseală, lipsă de energie și probleme de sănătate mai grave pe termen lung. 

a avertizat că dacă nu consumați suficiente alimente pe parcursul zilei puteți duce la oboseală, lipsăși probleme de sănătate pe termen lung.

"Unii oameni folosesc în mod eronat săritul peste mese ca mijloc de a pierde în greutate, fără să știe că de multe ori duce la rezultatul opus. Corpul tău va intra în modul de înfometare, ceea ce înseamnă că, atunci când mănânci, este mai probabil ca organismul tău să stocheze acele calorii sub formă de grăsime și, de asemenea, este mai probabil să mănânci în exces mai târziu în cursul zilei, pe măsură ce foamea se accentuează, a explicat expertul în nutriție Ashleigh Tosh de la Prepped Pots pentru Express.co.uk.

Metabolism lent

Atunci când nu mănânci pentru o perioadă lungă de timp, corpul tău intră într-o stare de înfometare, declanșând un răspuns natural de conservare a energiei prin încetinirea metabolismului, potrivit lui Ashleigh.

"Acest lucru înseamnă că, atunci când în cele din urmă mănânci, este mai probabil ca organismul tău să stocheze caloriile consumate sub formă de grăsime, în loc să le ardă pentru utilizare imediată."

Nivelul scăzut de zahăr din sânge

Sărirea peste mese poate provoca scăderea nivelului de zahăr din sânge.

"Acest lucru poate duce la oboseală și amețeli. În plus, atunci când există o deficiență de glucoză, creierul nu funcționează eficient, ceea ce duce la probleme de concentrare și la o tendință crescută de a deveni iritabil."

Risc crescut de supraalimentare

Ashleigh a avertizat că săritul peste mese te poate face să te simți mult mai înfometat mai târziu.

Acest lucru vă poate face mai predispus să mâncați în exces sau să faceți alegeri alimentare nesănătoase, deoarece aveți poftă de alimente bogate în carbohidrați și zahăr.

"Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate, cum ar fi mâncatul compulsiv."

Deficiențe nutriționale

"Dacă săriți peste mese, atunci nu îi oferiți organismului nutriția de care are nevoie pentru a se dezvolta", a explicat Ashleigh.

Cele mai frecvente simptome ale deficiențelor nutritive sunt căderea severă a părului, durerile osoase, oboseala, bătăile neregulate ale inimii și problemele bucale.

De asemenea, poate duce la complicații mai grave pentru sănătate, cum ar fi anemia cauzată de lipsa de fier.

Hormoni ai foamei perturbați

Dacă ignori semnalele naturale ale corpului tău privind foamea, poate provoca un dezechilibru hormonal care reduce producția de hormoni care suprimă pofta de mâncare.

"Acest lucru face mai dificil pentru tine să îți dai seama când ești sătul și poți ajunge să mănânci prea mult."

Probleme digestive

O pauză prea lungă între mese va determina organismul să elibereze un răspuns de stres care poate irita sistemul digestiv și poate provoca diaree, dureri de stomac, greață și constipație.

"Acest lucru se datorează unei acumulări de acizi gastrici în stomac, care apare atunci când stomacul este lăsat gol prea mult timp". 

Probleme de sănătate mintală

Pe lângă sănătatea fizică, săritul constant peste mese poate avea un impact serios și asupra sănătății tale mintale.

foto: shutterstock.com