Sa-si reconsidere meniurile pentru copii

Un Happy Meal, meniul care marketeaza direct copiii, poate sa ajunga si la 1.000 kcal, daca intra in calcul si un desert. De asemenea, meniul cu cele mai multe calorii (1.150) este Big Breakfast, un alt produs adresat copiilor, care contine, printre altele, prajituri si biscuiti. De mentionat ca aceste produse contin necesarul zilnic de calorii al unui copil. Inca doua mese pe zi si riscul de obezitate creste considerabil. 

Mai multa transparenta

Ne-ar placea ca toate lanturile de fast-food sa ne dezvaluie mai multe lucruri despre ceea ce mancam. De aplaudat initiativa McDonald's in 2012, care o campanie ampla in ceea ce priveste transparenta, in special cel din Canada - a explicat cum se fac produsele lor in tutoriale video. De altfel, si McDonald's Romania si-a deschis portile pentru toti consumatorii din Romania - noi am facut turul celei mai aglomerate bucatarii McDonald's din Romania - cel din Piata Romana, Bucuresti. Poti vedea aici cum a fost. Cu toate acestea, am ramas cu impresia ca transparenta exista, insa la un nivel superficial. Stim cum se prepara cartofii, stim ce contine un Big Mac, insa am vrea sa auzim mai mult si de lista E-urilor continute. La fel si in cazul celorlalte companii de fast-food, care mizeaza mai mult pe un marketing bazat pe preturi bune, si nu pe calitatea alimentelor.  

Mancaruri mai echilibrate

Paine, cartofi, suc, carne si desert - toate intr-un singur meniu de fast-food alcatuiesc o adevarata bomba calorica. La fel este si in cazul saormei - combinatiile de sos, carne, cartofi prajiti si legume o fac nesanatoasa. Daca lanturile de restaurante fast-food ar crea meniuri mai simple, mai usoare si mai prietenoase cu organismul, nu ar fi o optiune chiar asa de blamata. 

Mai putine condimente

Se stie deja ca sarea in exces face orice mancare sa para mai gustoasa - este unul din marile secrete ale restaurantelor. Din pacate insa, efectele asupra organismului sunt periculoase. Asa ca, ne asteptam de la restaurante sa fie mai atente cu cantitatea de sare/zahar sau alte condimente pe care le presara peste mancare.

Meniuri pentru vegetarieni

In 2012, McDonald's India a deschis primul restaurant vegetarian din lume. Avand in vedere ca tot mai multa lume renunta la carne, noi zicem ca este o idee buna. Ar trebui sa existe si optiuni in meniu pentru vegetarieni la fiecare restaurant cu specific fast-food.

Tu ce ai vrea sa se schimbe in industria fast-food in noul an?