1. Este toxica pentru caini. Ceapa distruge celulele rosii din sangele acestora, iar este consumata in cantitati mai mari, poate cauza forme periculoase de anemie.

2. Imbunatateste digestia. Ceapa faciliteaza datorita unui carbohidrat special continut, numit fructooligozaharid. Acesta este un prebiotic excelent si serveste ca aliment pentru bacteriile bune din tractul intestinal.

3. Te ajuta sa scapi natural de candida. Ca si alte alimente, are proprietati puternice proprietati anti-fungice si anti-bacteriene. In plus, te ajuta sa elimini excesul de apa din corp (se stie ca persoanele care sufera de Candida au probleme cu retentia de apa).

4. Era cultivata in Egiptul antic. Mai mult de atat, ceapa era unul din ingredientele principale cu care erau hraniti sclavii care construiau piramidele, pentru a-si reintari musculatura.

5. Hrana gladiatorilor. Si in Roma antica, gladiatorii mancau ceapa ca fie mai puternici.

6. Este arma impotriva insectelor. Ceapa este folosita in mai multe culturi pentru a preveni muscaturile de insecte.

Cum sa tai ceapa fara sa plangi? Metode testate si incercate

7. Ceapa frantuzeasca are mai mult aroma si miros de usturoi decat de ceapa.

8. Se consuma ca muratura. Ceapa murata este foarte populara in mai multe tari. O alta metoda aparte de a o consuma este caramelizata.

9. Protejeaza de cancer. Ceapa are proprietati puternice anti-tumorale, chiar si atunci cand este consumata ocazional. Efectele sale s-au observat mai ales in cazul tumorilor colorectale, laringiene si ovariane.

10. In Evul Mediu, ceapa era foarte importanta: o puteai folosi ca sa-ti platesti chiria. Asta pentru ca era intotdeauna un cadou pretios.