Supa sau ciorba de găină de țară este cea mai gustoasă. Are o aromă specială, care ne amintește de copilărie. Pentru gospodine însă, pregătirea cărnii de găină de țară poate fi o adevărată provocare, deoarece aceastea fierbe greu și, de multe ori, este ațoasă și tare.
Ei bine, bunicile foloseau anumite trucuri pentru a face carnea de găină mai fragedă și moale. Iată câteva sfaturi:
Saramura
Saramura este cea mai veche metodă pentru frăgezirea cărnii. Accelerează procesul de gătire și îi dă un gust savuros. Pentru a o prepara ai nevoie de sare, zahăr și apă. Găina de țară se lasă în această saramură între 12 și 14 ore pentru a se frăgezi. De asemenea, în aceeași apă poți adăuga și alte condimente, pentru un gust aparte.
Dacă te grăbești și nu ai timp să lași carnea la marinat, una dintre cele mai simple metode pentru a fierbe rapid carnea de găină de țară este oala sub presiune. Aceasta va reduce semnificativ timpul de fierbere, iar carnea va ieși super fragedă.
Sucul de lămâie
Un alt truc pe care îl folosesc marii bucătari pentru a face carnea găină de țară mai fragedă este sucul de lămâie. Aceștia o stropesc cu zeamă înainte de a o găti, iar carnea iese astfel mult mai gustoasă și moale.
foto: shutterstock.com