Una dintre retetele mele preferate are un buchet fantastic de arome – busuoic, usturoi, muguri de pin. Hai sa aflam, asadar, cum sa preparam spaghetti cu pesto.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
400 - 500 grame spaghetti
Frunze de busuioc proaspat – aproximativ 5 maini de frunze, fara codite
4 – 5 catei de usturoi
80 g muguri de pin (prajiti)
200 ml ulei de masline de calitate superioara
2-3 linguri de parmezan ras (optional)
Sare
Metoda de preparare:
Intr-un blender, sau intr-un mixer vertical, pune ingredientele pentru pesto. Mai intai pune uleiul de masline, mugurii de pin, usturoiul si mixeaza-le. Adauga pe rand, in manunchiuri mici, frunzele de busuoic spalate bine si mixeaza compozitia, oprind aparatul din cand in cand, pentru a adauga si incorpora frunzele. Atunci cand pasta este omogena, dar groasa (nu foarte maruntita), scoate amestecul din aparat si adauga parmezanul ras, daca il agreezi. Amesteca totul cu o lingura de lemn.
Odata ce sosul pesto este gata, fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Apoi, scurge-le bine si adauga peste ele sosul pesto, amestecandu-le bine. Ai grija sa nu se sfarame pastele.
Pentru a le servi, le poti adauga intr-un bol mare pentru paste, de unde va puteti servi fiecare. Sau le poti pune direct in farfurii. Le poti orna cu frunze proaspete de busuioc, muguri de pin, sau parmezan ras, dupa preferintele fiecaruia.
In orice caz, intr-un bol pentru paste, sau direct in farfurie, acest preparat este apreciat nu doar pentru frumusetea culorilor vii. Este preferat mai ales pentru aromele sale distincte, tocmai bune dupa o perioada in care s-a consumat multa carne si este nevoie, asadar, de o pauza de la aceste produse.
Pofta buna!