Ingrediente:
- ½ cana de zahar brun
- ¼ cana + 2 linguri de bourbon
- ¼ cana ulei de masline
- ¼ cana sos de soia
- ¼ cana ceapa verde tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 kg de creveti decorticati, decongelati
- 2 linguri de unt nesarat
- Sare si piper
- Patrunjel
Mod de preparare:
Amesteca zaharul brun, bourbon-ul, uleiul de masline, sosul de soia, ceapa si usturoiul intr-un bol. Adauga crevetii in marinata si amesteca-i pana cand sunt acoperiti complet de sos. Lasa bolul la rece timp de 30 de minute - 1 ora.
Cand scoti crevetii din marinata, sterge excesul de sos de pe ei si asezoneaza-i cu sare si piper. Pastreaza restul marinatei.
Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu, dupa care adauga crevetii. Gateste-i timp de 2 minute pe fiecare parte, pana cand sunt aproape complet rozalii. Scoate-i din tigaie si pune-i deoparte.
Adauga marinata ramasa in tigaie. Adu-o la punctul de fierbere si las-o pe foc circa 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa. Gusta sosul si asezoneaza-l cu sare si piper. Adauga crevetii gatiti si amesteca-i cu sosul. Sunt gata de servire imediat, cat sunt inca fierbinti.
Sfat: Daca ai o petrecere si ai nevoie de un aperitiv rapid, poti pastra crevetii in marinata, sa ii incalzesti rapid si sa ii servesti pe scobitori sau pe frigarui.