Te invitam sa iei notite, sa iti faci lista de cumparaturi si sa te bucuri de o portie delicioasa de ardei umpluti, asa cum sigur nu ai mai mancat pana acum. Vezi toate detaliile mai jos.
Ingrediente:
- 8 ardei grasi (rosii, galbeni, portocalii sau verzi)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica, taiata cubulete
- 3 catei de usturoi, maruntiti
- 1 lingura de condimente italiene
- 450 grame carne tocata de vita
- 1 lingurita sare
- 1 si ½ cana de orez fiert
- 400 grame rosii in conserva
- 100 grame mozzarella
- Ceapa verde tocata marunt (optional)
Mod de preparare:
- Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius si incepe sa pregatesti ardeii si umplutura.
- Spala ardeii si decupeaza cate un capac in apropierea cozii. Scoate cotorul si curata-i de samburi. Taie codita de pe “capacele” superioare, toaca-le marunt si pune-le deoparte.
- Asezoneaza fiecare ardei cu sare si piper si pune-i unul langa altul, intr-un singur strat, intr-o tava cu hartie de copt.
- Pregateste umplutura. Incinge uleiul intr-o oala, la foc mediu, pana cand incepe sa sfaraie. Caleste ceapa pana incepe sa se inmoaie - circa 8 minute. Adauga condimentele italiene si usturoiul si gateste-le inca un minut. Pune in tigaie vita, capacii de ardei tocati si 1 lingurita de sare si gateste la foc mediu spre iute, rupand constant carnea cu o lingura de lemn, inca 6 minute. Ia oala de pe foc si adauga orezul si rosiile. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si amesteca intreaga compozitie.
- Umple ardeii, distribuind compozitia in mod egal. Presara branza deasupra lor si toarna o cana de apa in tava, printre ardei.
- Acopera tava cu o folie de aluminiu (pulverizeaza pe ea si niste spray de gatit, daca ai la indemana). Da ardeii la cuptor pentru circa o ora, suficient cat ardeii sa fie moi, iar umplutura gatita. Presara ceapa verde tocata deasupra lor inainte sa ii servesti.
Pofta buna!