Te invitam sa iei notite, sa iti faci lista de cumparaturi si sa te bucuri de o portie delicioasa de ardei umpluti, asa cum sigur nu ai mai mancat pana acum. Vezi toate detaliile mai jos.
 
 

Ingrediente:

  • 8 ardei grasi (rosii, galbeni, portocalii sau verzi)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica, taiata cubulete
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 lingura de condimente italiene
  • 450 grame carne tocata de vita
  • 1 lingurita sare
  • 1 si ½ cana de orez fiert
  • 400 grame rosii in conserva
  • 100 grame mozzarella 
  • Ceapa verde tocata marunt (optional)

 

Mod de preparare:

  1. Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius si incepe sa pregatesti ardeii si umplutura.
  2.  
  3. Spala ardeii si decupeaza cate un capac in apropierea cozii. Scoate cotorul si curata-i de samburi. Taie codita de pe “capacele” superioare, toaca-le marunt si pune-le deoparte. 
  4.  
  5. Asezoneaza fiecare ardei cu sare si piper si pune-i unul langa altul, intr-un singur strat, intr-o tava cu hartie de copt.
  6.  
  7. Pregateste umplutura. Incinge uleiul intr-o oala, la foc mediu, pana cand incepe sa sfaraie. Caleste ceapa pana incepe sa se inmoaie - circa 8 minute. Adauga condimentele italiene si usturoiul si gateste-le inca un minut. Pune in tigaie vita, capacii de ardei tocati si 1 lingurita de sare si gateste la foc mediu spre iute, rupand constant carnea cu o lingura de lemn, inca 6 minute. Ia oala de pe foc si adauga orezul si rosiile. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si amesteca intreaga compozitie.
  8. Umple ardeii, distribuind compozitia in mod egal. Presara branza deasupra lor si toarna o cana de apa in tava, printre ardei.
  9. Acopera tava cu o folie de aluminiu (pulverizeaza pe ea si niste spray de gatit, daca ai la indemana). Da ardeii la cuptor pentru circa o ora, suficient cat ardeii sa fie moi, iar umplutura gatita. Presara ceapa verde tocata deasupra lor inainte sa ii servesti.

Pofta buna!