Aromele asiatice ale acestui preparat sunt spectaculoase și nimeni nu va rezista în fața unei porții de noodles cu pui și legume. Puiul fraged și legumele delicioase sunt învăluite de gustul sosului de soia și al uleiului de susan în timp ce tăițeii moi scot în evidență toate aromele.

Ingrediente necesare pentru Noodles cu pui

➢ 500 kg piept de pui dezosat fără piele Fragedo

➢ 1 pachet de noodles din orez (300g)

➢ 100 g ciuperci (shiitake sau champignon)

➢ 50 ml sos de soia

➢ 2 linguri de ulei de susan

➢ 2 linguri de sos de hoisin

➢ 1 lingură de amidon de porumb

➢ 2 morcovi

➢ 1 ardei gras

➢ 2 fire de ceapă verde

➢ 2-3 căței de usturoi

➢ 2 linguri de ulei de floarea soarelui

➢ sare și piper

➢ parmezan (opțional)

Metoda de preparare pentru Noodles cu pui

Mai întâi, gătește puiul tăiat felii subțiri într-o tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui până când devine auriu. Scoate puiul din tigaie și pune morcovii, ardeiul gras și ciupercile. Gătește legumele doar până se înmoaie. Apoi, adaugă usturoiul și călește în continuare timp de 30 de secunde. 

Între timp, fierbe într-un vas separat 300 g noodles de orez conform instrucțiunilor de pe pachet. În timp ce noodles și legumele se gătesc, într-un castron separat pregătește sosul amestecând împreună sosul hoisin, sosul de soia, uleiul de susan, amidonul de porumb, sare și piper după gust. Toarnă compoziția rezultată în tigaia cu legumele, puiul și tăițeii până se îngroașă. Odată ce sosul s-a îngroșat, adaugă deasupra ceapă verde și opțional parmezan.

Trucuri utile pentru cel mai bun Noodles cu pui

  • Încearcă să tai puiul în fâșii aproximativ de aceeași dimensiune, pentru ca el să se gătească într-un ritm uniform. 
  • Înainte de a prăji puiul, lasă-l la temperatura camerei, apoi gătește-l.
  • Poți personaliza preparatul așa cum dorești, de exemplu poți folosi aproape orice legume, inclusiv mazăre, broccoli, fasole verde, muguri de bambus și varză. De asemenea, pentru un fel de mâncare mai picant, adaugă pastă de chili, sriracha sau fulgi de chilli roșu.
  • Tăițeii din orez pot înlocui pastele tradiționale din grâu dur sau pot fi pregătiți ori de câte ori vrei să te bucuri de savoarea unei mese cu specific asiatic.

De unde provin noodles

Probabil cea mai iubită mâncare asiatică, noodles sunt paste realizate din făină de orez, soia sau amidon de cartofi. Primele mențiuni istorice despre noodles au fost găsite într-un dicționar din secolul III, găsit în China. Dar, primii noodles decoperiți nu arătau la fel ca preparatul pe care îl știm astăzi în prezent, ci semănau cu niște biluțe de cocă, fierte în apă fierbinte. 

Este foarte greu de spus cu exactitate momentul în care forma actuală de noodles, atât de populară în toată lumea, pentru că aceștia au evoluat pe parcursul trecerii anilor. După ce a devenit un preparat foarte popular în China și în țările din estul Asiei, noodles a prins repede și în celelalte colțuri ale lumii, inclusiv în Europa.