Masa de sărbători nu poate să fie completă fără un desert delicios, perfect de savurat după felurile principale. Dacă în ediția trecută a emisiunii „Share în bucate”, Majda a pregătit celebra prăjitură răsturnată cu ananas, acum ne încântă cu o rețetă de brownie cu glazură de ciocolată albă. Iată cum se prepară!

Ingrediente:

• 370 g faină

• 280 g zahăr tos

• 1 praf de copt

• 130 g unt

• 150 ml cafea preparată

• 80 ml ulei

• 50 g cacao

• esențe după bunul plac: de rom, vanilie

• 2 ouă

• 120 ml lapte bătut

• caramel

• 200 ml frișcă lichidă

• 130 ml iaurt

• 100 g ciocolată Nestlé Dessert Noir

• 100 g ciocolată Nestlé Dessert cu lapte

• 130 g unt cu 80% grăsime

• 500 grame ciocolată albă Nestlé Dessert

Mod de preparare:

În primă fază, frumoasa Majda a topit 500 g de ciocolată Nestle Dessert albă, peste care a adăugat frișca lichidă. După ce se omogenizează bine, glazura obținută se lasă la răcit. În timp ce ciocolata se topește, vedeta amestecă ingredientele solide: făină, zahăr, cacao, praf de copt.

„Ciocolata Nestlé Dessert sărbătoare pe cerul gurii”, a spus ea în timp ce gătea.

Majda a continuat rețeta cu cel de-al doilea pas: aceasta a topit cele 130 grame de unt, peste care a adăugat uleiul, esențele de rom sau vanilie și cafeaua deja preparată și a lăsat totul să fiarbă.

Ulterior, peste mixul de ingrediente solide, vedeta a turnat compoziția rezultată din unt, cafea și esențe aromate și a amestecat totul foarte bine. Apoi, a adăugat în bol iaurtul de băut și cele două ouă și a continuat procesul de omogenizare.

Rețeta Majdei este aproape gata! În ultimă fază, aceasta a făcut un ganache format din 100 g ciocolată Nestlé Dessert cu lapte și 100 g ciocolată Nestlé Dessert Noir. Pe ambalajul celor două ingrediente marca Nestlé, pasionații de bucătărie pot găsi diverse rețete pe care să le pregătească pentru familiile lor,

După ce ciocolata s-a topit, se adaugă peste amestecul obținut anterior. Se incorporează totul foarte bine, până când textura devine una asemănătoare cu cea a lavei. Acum este momentul de coacere! Mixul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune în cuptor timp de 30 minute, la 180 de grade.

După 30 de minute de copt, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă la răcit cel puțin 15 minute. Apoi, se toarnă glazura peste ea și se bagă la frigider timp de o oră – două.

Acest Brownie cu Glazură de Ciocolată Albă va cuceri cu siguranță inimile celor dragi în această perioadă festivă. Fie că îl serviți la o cină în familie sau îl împachetați cu grijă pentru a-l oferi drept cadou, acest desert aduce o notă dulce și memorabilă Sărbătorilor.