Pentru blat:

 250g făină albă 

130 g unt rece cu min. 80% grăsime

sare, după gust

1 ou

70 ml apă rece 

Pentru umplutură:

200 g bacon cubulețe 

5-6 ouă 

500 ml smântână de gătit LaDORNA 15% grăsime

200 g cașcaval 

sare, piper negru măcinat

cepșoară verde tocată

unt pentru uns tava ( pentru tartă ) 

Mod de preparare:

Toacă legumele și lasă-le deoparte. Într-un robot de bucătărie, pune ingredientele pentru aluat. Când s-a omogenizat, pune aluatul în frigider pentru aproximativ 30 de minute. Călește puțin baconul, apoi adaugă legumele tocate și amestecă. Pune sare și piper, după gust. Într-un bol, bate ouăle până la omogenizare, adaugă smântână pentru gătit LaDORNA, care va oferi o textură cremoasă.

Întinde aluatul într-o foaie, apoi pune-l în tava pentru tarte și lasă-l la cuptor pentru 10 minute. Pune amestecul de legume răcite peste compoziția de ouă cu smântână, apoi adaugă cașcavalul ras și amestecă. Mai poți adăuga mărar și roșii. Toarnă compoziția peste aluat și lasă tava în cuptor până când se rumenește deasupra.

Vezi rețeta pas cu pas în materialul video de mai jos.

 

Poftă bună!

Articol sustiunt de LaDORNA