Când se taie, preparatul devine gălbui în loc de alb și nu are consistența dorită, ci este lichid și brânzos. Dacă ți s-a întâmplat asta, există și o soluție pentru a repara o maioneză stricată. Trebuie să ai la îndemână ingrediente de bună calitate, răbdare cu blenderul și nu trebuie să exagerați cu sarea.

Adăugați uleiul progresiv, într-un firicel subțire, pe măsură ce amestecați totul. Este important să folosiți o setare de putere mică pentru blender și să amestecați sosul puțin câte puțin.

Nu adăugați uleiul prea repede și nu bateți prea mult, altfel emulsia nu se va amesteca bine. Ingredientele nu trebuie să fie bătute prea încet sau prea energic. 

Temperatura și calitatea ingredientelor sunt, de asemenea, cruciale, după cum explică bucătarul Paco Pérez pentru La Vanguardia: "Este esențial ca ingredientele să fie temperate (la temperatura camerei), inclusiv uleiul de măsline. 

Ouăle trebuie să fie proaspete și de înaltă calitate, și scoase din frigider la timp, astfel încât să fie calde. Un gălbenuș rece înmulțește șansele ca maioneza să se taie.

Cum se repară o maioneză tăiată?

Dacă maioneza a fost deja tăiată, aceasta nu este irecuperabilă și nu trebuie aruncată. Iată ce poți face pentru a o salva: 

Adăugați încă un ou întreg: acesta este cel mai tradițional și frecvent truc pentru a recupera o maioneză stricată. Spargeți un ou, adăugați o parte din maioneza tăiată și bateți la putere mică. Adăugați restul de maioneză până când se emulsionează. Rezultatul va fi un sos mai fin.

Adăugați mai mult suc de lămâie și gălbenușul unui ou și continuați să bateți până când maioneza își revine. Rezultatul este o culoare galbenă mai strălucitoare și o aromă mai puternică. 

Câteva linguri de lapte de vacă: Datorită unei proteine numite cazeină, care acționează ca un emulgator pentru grăsimea din lapte, vă puteți salva maioneza. Încălziți câteva linguri de lapte până la călduț și adăugați maioneza tăiată puțin câte puțin.

Un strop de apă: Aceasta este aceeași soluție ca mai sus, dar înlocuind cele două linguri de lapte cu două linguri de apă caldă.

foto: shutterstock.com