Ingrediente:
4 oua mari de gaina
1 cana de crema de ciocolata si alune de padure
Mod de preparare:
- Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Pregateste tava cu hartie de copt, inclusiv pe cele doua laterale mari.
- Bate ouale cu ajutorul unui mixer aproximativ 10 minute, pornind de la o viteza mica si ajustand-o treptat pana la viteza cea mai mare. Ouale trebuie sa isi dubleze volumul (cel putin), sa capete o culoare foarte deschisa si un aspect de spuma.
- Incalzeste crema de ciocolata si alune de padure (la microunde sau la bain-marie) astfel incat sa fie foarte cremoasa si cat mai usor de incorporat.
- Porneste mixerul la viteza mica si amesteca ouale. In acest timp, adauga treptat cate o lingura de crema de ciocolata. Incorporeaza incet fiecare lingura de crema adaugata pana obtii o compozitie omogena.
- La final, amesteca totul cu o spatula de silicon pentru a te asigura ca toata crema s-a incorporat corect.
- Toarna compozitia in tava si asigura-te ca s-a distribuit uniform.
- Coace compozitia 25-30 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii (infigi scobitoarea in mijlocul prajiturii, iar aceasta iese curata).
- Lasa prajitura sa se raceasca cel putin 45 de minute/o ora. Daca te vei grabi sa o tai imediat, aceasta nu va ramane ferma si se va rupe in bucati neuniforme. Merita sa ai rabdare!
Pofta buna!