Prima regula pe care trebuie sa o urmezi este sa cumperi cotlete de porc mari, cu os. Urmeaza sa le gatesti precum un T-bone sau Rib-Eye steak veritabil, deci ai nevoie de cea mai buna carne.
Lasa cotletele pe un prosop de hartie la temperatura camerei, timp de 30 de minute. Preseaza cotletele cu hartie pana scapi de orice urma de umezeala, dupa care asezoneaza-le cu sare dupa gust.
Pune ulei la incins intr-o tigaie si adauga cotletele de porc. Gateste-le timp de cateva minute pe ambele parti, cat sa se rumeneasca usor pe margini.
Transfera tigaia intr-un cuptor pre-incalzit la 204 grade Celsius si lasa cotletele intre 6 si 10 minute, pana cand carnea se va gati in interior. Vrei ca friptura sa fie una suculenta, nu uscata.
In ultimul minut petrecut la cuptor, adauga un cub de unt, un catel de usturoi si cateva frunze de cimbru.
Serveste cotletele fierbinti, langa o portie generoasa de sparanghel tras in unt (sau orice garnitura iti doresti).
Pofta buna!