Ingrediente:

- 2 cani de panko

- 2 linguri de ulei de floarea soarelui

- 1 ou

- ¼ cana maioneza

- 1 lingura sare grunjoasa

- ¼ lingurita pudra de usturoi

- ¼ lingurita piper negru macinat

- 700 grame piept de pui fara piele

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Intre timp, acopera o tava de cuptor cu folie de aluminiu.

Presara panko pe tava de copt si amesteca-l cu uleiul. Lasa tava in cuptor timp de 3-4 minute, cat sa se rumeneasca pesmetul, dupa care scoate-o la racit.

Intr-un bol, bate oul, maioneza, sarea, pudra de usturoi si piperul pana cand obtii o compozitie omogena. Lasa bolul deoparte.

Ia cate o bucata de piept de pui, pune-o intr-o punga cu sistem zip (sau inveleste-o intr-un prosop uscat) si bate-o cu un ciocan pentru carne (sau un facalet) pana se subtiaza. Repeta procedeul cu celelalte bucati.

Sterge puiul pe ambele parti cu prosoape de hartie, ca sa fii sigur ca aluatul se va lipi de el. Dupa aceea, ia fiecare piept de pui in parte si trece-l prin amestecul cu ou. Urmatorul pas este sa invelesti puiul in panko, pe toate partile. 

Cand dai puiul la cuptor, ideal ar fi sa il asezi pe un grilaj, cu o tava dedesubt. Lasa-l la gatit timp de 15-20 de minute, pana cand devine auriu si este gatit suficient.

Pofta buna!