Dacă avem pește pe masă de Revelion, se spune că „alunecăm” mai uşor printre necazuri. Dacă vrei să îți surprinzi invitații cu noi rețete de pește, cu care să îi impresionezi, îți propunem câteva variante mai sofisticate: 

Păstrăv cu legume la cuptor 

Ingrediente:

-3 păstrăvi 

-9 cartofi

-3 morcov

-2 țeline 

-150 ml de ulei

-2 pahare de vin alb

-sare

-piper

Mod de preparare:

Taie legumele cubulețe și pune-le la fiert pentru 10 minute. Spală bine peștele și usucă-l cu un servețel, apoi asezonează-l cu sare și piper după gust. Umple păstrăvul in interior cu o parte din legume, iar cealaltă parte pune-o în tavă. 

Pune folie de copt pe tavă, apoi așază peștele și legumele împreună cu uleiul. Lasă-le la cuptor aproximativ 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Stinge cu vin, apoi scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească. 

Somon cu castraveți și cremă de brânză, un aperitiv delicios 

Ingredientele de care ai nevoie: 

200 gr somon afumat

200 gr cremă brânză

1 castravete

1 ceapă roșie

mărar

zeamă de lămâie

caviar german

sare de mare

piper alb

Mod de preparare:

Mărunțim la robotul de bucătărie somonul, apoi îl amestecăm cu crema de brânză. Adaugăm apoi ceapa și mărarul tocate fin și omogenizăm compoziția. 

Castraveții trebuie tăiați felii și așezate pe un platou și adăugăm peste ele crema de somon. Decorăm la final cu caviar și mărar. 

Medalioane de somon cu iaurt 

Ingrediente:

2 medalioane de somon

4 linguri ulei de măsline extravirgin

2 lingurțe sare roz de Himalaya

2 lingurițe condiment pentru pește

zeamă de la jumătate de lămâie

Pentru sos:

200 gr iaurt gras

zeama de la jumătate de lămâie

2-3 căței usturoi

mărar și pătrunjel

ceapă verde

sare și piper

Mod de preparare:

Stropim somonul cu zeama de lămâie și cu ulei, apoi presărăm peste el condimentul pentru pește și sarea. Ungem grătarul cu ulei și când este încins așezăm peștele.

Îl lăsăm aproximativ 5 minute pe fiecare parte, iar cât peștele este pe grătar pregătim sosul de iaurt. Tocăm fin mărarul, ceapa și pătrunjelul, pisăm usturoiul și omogenizăm compoziția. La final, servim sosul împreună cu somonul. 

foto: shutterstock.com