Ingrediente:
Un pui intreg de cca. 1,5 kg
½ baton de scortisoara
1 mana de frunze de salvie
2 lamai
10 catei de usturoi
600 ml lapte
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Asezoneaza puiul cu sare si piper si prajeste-l intr-o oala cu putin ulei pana devine auriu. Intoarce-l pe toate partile, sa se prajeasca uniform.
Scoate oala de pe foc, pune puiul pe o farfurie si arunca uleiul ramas.
Pune puiul inapoi in oala, impreuna cu scortisoara, frunzele de salvie, zeama de lamaie, usturoiul si laptele.
Pune oala in cuptorul incins si lasa puiul la gatit timp de 1 ora si 30 de minute, stropindu-l din cand in cand cu sucurile din vas. Din combinatia de zeama de lamaie si lapte va rezulta un sos fanstastic!
Cand puiul este gata, scoate carnea de pe oase si imparte-o pe farfurii, cu destul sos pe deasupra. Serveste totul impreuna cu o salata verde sau langa un piure de cartofi.