Ingrediente:

Pentru pui:

500 grame piept de pui (2 bucati)

35 grame faina

Sare 

Piper

Pentru sos:

1 si ½ lingura de unt

1 lingura ulei de masline

1 lingurita sos de soia

2 linguri de apa

1 catel de usturoi, tocat

185 ml supa concentrata de pui

85 grame de miere

60 ml zeama de lamaie

Instructiuni:

Taie fiecare piept de pui pe orizonatala, pentru a forma 4 fripturi in total. Poti “bate” fiecare friptura cu un ciocan pentru snitele.

Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper, dupa care trece-l prin faina. Amesteca o lingurita de faina cu apa si pune compozitia deoparte. 

Pune untul si uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, pana cand untul si se topeste. Adauga cele 4 fripturi de pui si gateste-le timp de 2 minute, pana cand devin usor aurii. Intoarce-le pe partea cealalta si lasa-le la gatit pana cand capata o culoare uniforma. Scoate-le pe o farfurie si lasa-le deoparte.

Adauga usturoiul in tigaie si amesteca timp de 20 de secunde. Adauga supa de pui si lasa totul sa fiarba usor. Foloseste o spatula sa iei de pe fundul tigaii bucatile de usturoi.

Adauga mierea, sucul de lamaie, sosul de soia si amestecul de apa si faina in tigaie. Amesteca totul si lasa sa fiarba timp de 2-3 minute, pana cand compozitia se ingroasa. Asezoneaza cu sare si piper.

In farfurie, toarna sosul peste pui, presara niste patrunjel tocat pe deasupra si serveste totul cu felii de lamaie.