Ingrediente:
1 cana de faina
2 linguri de zahar
2 lingurite de praf de copt
½ lingurita de bicarbonat
1 ou mare, batut sau 2 oua normale
1 cana de lapte
2 linguri de unt nesarat, topit si racit + 1 lingura de unt pentru uns tigaia
½ lingurita de sare
Mod de preparare:
Amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un bol, astfel incat ingredientele sa se intrepatrunda bine.
Sparge ouale si separa galbenusul de albus. Bate galbenusurile cu un pic de sare, apoi bate si albusurile spuma pana obtii un varf tare.
Toarna laptele si untul topit peste galbenusuri si amesteca cu ajutorul unui tel/mixer.
Adauga si albusurile si incorporeaza-le incet cu ajutorul unei spatule de silicon, cu miscari de jos in sus.
Incinge tigaia bine, adauga un cubulet de unt, lasa-l sa se topeasca, apoi sterge-o usor cu un prosop de hartie. Astfel, clatita va capata o culoare uniforma.
Pune forma (inima) in tigaie si toarna aluatul cu ajutorul unui polonic. Daca nu ai o forma, poti pune aluatul intr-un pos si desena pur si simplu o inima. De asemenea, poti face clatitele rotunde si le poti decupa ulterior cu o forma. Alege varianta cea mai simpla pentru tine.
Cand aluatul incepe sa faca bule la suprafata, intoarce clatita pe partea cealalta.
Adauga fructe proaspete si alte toppinguri care va plac (inghetata, sirop de ciocolata, sirop de artar).
Asta e tot!