Nigella Lawson, vedeta unor show-uri TV cu specific culinar, a recunoscut, miercuri, la un tribunal din Londra ca a consumat droguri de mai multe ori, mai ales in perioada in care a fost supusa unui "terorism intim" de fostul ei sot, colectionarul de arta Charles Saatchi, informeaza Reuters.

Potrivit Mediafax, Nigella Lawson, celebra in Marea Britanie pentru emisiunile ei culinare, a afirmat ca a fumat ocazional canabis in ultimul an al casatoriei sale cu Charles Saatchi, dar ca "nu a fost niciodata dependenta si nu a facut abuz de droguri".

"Nu am o problema cu drogurile, am o problema de viata", a spus Nigella Lawson, supranumita "zeita domestica", dupa titlul cartii sale de bucate "Domestic Goddess", devenita bestseller in Marea Britanie.

Fosta sotie a lui Charles Saatchi, in varsta de 53 de ani, a fost chemata miercuri la tribunalul Isleworth Crown din Londra pentru a depune marturie intr-un proces in care fostele secretare ale Nigellei Lawson sunt acuzate de frauda, dupa ce ar fi cheltuit sume fabuloase - 685.000 de lire sterline (1,12 milioane de dolari) - de pe un card de credit al companiei Saatchi. Se pare ca secretarele ar fi primit acesti bani pentru a pastra tacerea privind faptul ca Nigella consuma droguri.

La audiere, Nigella Lawson a afirmat ca a consumat, de asemenea, cocaina de sase ori, impreuna cu primul ei sot, jurnalistul John Diamond, care a murit din cauza unui cancer la gat in 2001. "Era o cantitate mica, dar i-a adus alinare", a afirmat Lawson, care a adaugat ca a utilizat acest drog si in iulie 2010. "Au fost vremuri foarte dificile. Eram supusa unui terorism intim din partea domnului Saatchi. Spun cu oarecare rusine ca am fumat joint-uri in ultimul meu an de casatorie (cu Saatchi, n.r.). Acum nu mai iau deloc droguri", a spus vedeta TV.

Nigella Lawson si omul de afaceri si colectionarul de arta Charles Saatchi au intentat divortul in iulie 2013, dupa ce Saatchi, in varsta de 70 de ani, a recunoscut ca si-a agresat sotia, in urma publicarii in presa a unor fotografii care il prezinta in timp ce o strangea de gat pe partenera sa de viata, pe terasa unui restaurant londonez.

Omul de afaceri, proprietar al Saatchi Gallery si cofondator al agentiei de publicitate Saatchi & Saatchi, a afirmat la momentul respectiv ca a decis de comun acord cu sotia sa ca ar fi mai bine ca aceasta sa paraseasca domiciliul conjugal, alaturi de copiii cuplului, pana la solutionarea cazului.

Fiica fostului ministru de Finante britanic Nigel Lawson, Nigella Lawson este foarte cunoscuta in Marea Britanie pentru emisiunile sale cu specific culinar si pentru cartile de retete pe care le-a publicat.