Un studiu publicat in revista Phytotherapy Research a dovedit ca turmericul (curcuma) este foarte eficient in tratarea depresiei.


Cercetatorii din India au comparat efectele turmericului cu cele ale Prozacului, pe pacienti cu tulburare depresiva majora.Concluziile lor? Turmericul este la fel de eficient ca Prozacul, fara efectele negative ale acestui medicament (tendinte de suicid, anxietate, tulburari ale somnului, reactii maniacale).

Iar pe langa efectul anti-depresiv al turmericului, acesta are si alte beneficii asupra sanatatii: previne diabetul, blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase si le reduce intr-o proportie de 80%.

Nici nu e de mirare ca in India i se spune „pulberea sfanta”. Turmericul are un efect extrem de benefic si asupra ficatului, pe care il purifica si elimina cele mai periculoase toxine. Folosit in cadrul unei cure de slabire, tumericul sporeste scaderea in greutate si imbunatateste functionarea metabolismului.

Sigur, dacă vă confruntatți cu această problemă se recomandă connsutarea unui specialist și găsirea celei mai bune soluții pentru dumneavoastră.

REȚETE SIMPLE ȘI SĂNĂTOASE GĂSEȘTI ȘI LA SHARE ÎN BUCATE: