Dupa ce a plecat de din bucataria MasterChef de pe locul 3, Mihai Toader a ramas cu aceeasi doza de entuziasm si dorinta de a se perfectiona. Doar ca acum are mai multa incredere in el, mai mult curaj si mai putine emotii. A lucrat in mai multe restaurante din Bucuresti si din tara, iar in prezent, este Executive Chef la restaurantul Villa Restaurant&Garden din Sibiu.
“Dupa ce am terminat MasterChef, am ramas in domeniu si am incercat in fiecare zi sa evoluez cat mai mult. Am lucrat in Bucuresti la un restaurant bun unde am reusit sa invat bazele bucatariei, am oferit consultanta unui restaurant din Alba Iulia, am reusit sa fac impreuna cu colegii mei de la MasterChef Victor Nemes, Vlad Muresan si Alex Hora, un proiect foarte frumos care se numeste IChefs, iar in 9 mai 2014 am reusit sa deschid un restaurant foarte bun in Sibiu”, povesteste el.
Mihai viseaza sa aiba ocazia sa lucreze si intr-un restaurant din strainatate, pentru a se dezvolta si mai mult: “Imi doresc foarte mult, sa lucrez intr-un restaurant bun de afara pentru a ma perfectiona. Dupa cum am spus si in emisiunea MasterChef, in 10 ani doresc sa devin cel mai bun din Romania, au trecut 2 si eu zic ca sunt pe calea cea buna, insa mai am mult de studiat”.
Un prieten a fost cel care l-a incurajat sa se inscrie in competitia San Pellegrino Young Chef 2015, una din cele mai importante competitii culinare internationale, care cauta chefi tineri talentati din toata lumea.
Si-a trimis cv-ul si a gatit scoici Saint Jaque cu piure cremos de conopida infuzat cu menta. Preparatul lui a trecut de prima proba, cea pentru care s-au luat in considerare 5 criterii de examinare: ingredientele folosite, tehnica de a transforma ingredientele in preparatul final, capacitatea de inovare, aspectul farfuriei si mesajul (viziunea) pe care o transmite.
El a fost selectat printre cei 10 finalisti din Europa de Est, alaturi de un alt roman, Emanuel Mocan de la restaurantul 'Black Tulip' din Dej, si urmeaza sa mai treaca prin 20 de probe, in fata unui juriu local.
Apoi, doar un chef fiecare zona geografica va ajunge in marea finala, care va avea loc in Milano la inceputul verii. Daca ajunge acolo, Mihai spera sa se autodepaseasca: “O sa fie mici emotii, dar sunt sigur ca o sa fie constructive. Am reusit sa depasesc faza cu marile emotii. Sunt destul de increzator si cred ca o sa fac fata cerintelor. Sper sa am ocazia sa gatesc ceva mai spectaculos.”