Foto: Los Angeles Times

Printre fiicele presedintelui american Barack Obama, o castigatoare a premiului Nobel pentru pace (Malala Yousafzai) si cantareti care sunt modele pentru adolescentii de pretutindeni prin intermediul retetelor sociale, si-a facut loc si un bucatar care, la 15 ani, gateste meniuri scumpe si are deja un business propriu.

In timp ce prietenii lor se joaca si abia incep sa constientizeze ce-si doresc de la viata, Flynn poate sa dea sfaturi de cariera. A gatit pentru mai mult de 120 de oameni in acelasi timp, a lucrat in restaurantele de top din tara si, in fiecare luna, gateste acasa 18 feluri de mancare pentru 12 persoane. Numele lui este Flynn McGarry in prezent are 14 ani.


Foto: Flynn la 12 ani

A inceput sa gateasca pentru ca nu ii placea mancarea facuta de mama lui. Acum, desi nici nu ajunge bine la cuptor, este chef-ul casei si creste deodata cu afacerea lui.el a inceput sa devina mai creativ in bucatarie si a vrut sa gateasca mancaruri noi, inventate de el. I-a spus mamei lui ca vrea sa isi transforme dormitorul in bucatarie, ca sa aiba mai mult spatiu.

Aproape un an a dormit in aceeasi camera cu aragazul, dar nu l-a deranjat deloc. Din contra. Intre scoala si temele pentru acasa, Flynn putea sa isi exerseze talentul. Familia lui a inceput sa organizeze si au deschis un club, Eureka, in care oamenii se strangeau si veneau la cina, in schimbul unei sume mici de bani.


Foto: cateva dintre farfuriile concepute de Flynn

Acum, sub umbrela brandului sau, Eureka pop-up restaurant, Flynn gateste meniuri in valoare de 160 dolari de persoana, a lucrat chiar si in restaurantul Eleven Madison Park (restaurant din top 50 din lume), a fost pe coperta The New York Times si planuieste ca intr-o buna zi sa devina chef si sa deschida cel mai bun restaurant din lume.

Vezi topul celor mai influenti adolescenti ai anului 2014 pe time.com. Ii poti urmari activitatea pe site-ul personal, diningwithflynn.com.