Franta este renumita pentru deosebita varietate de branzeturi produse in aceasta tara, aspect care a fost sesizat inclusiv de generalul Charles de Gaulle, presedinte al acestei republici, intre 1958 si 1969, care se intreba retoric: "Cum sa guvernezi o tara care are 246 de tipuri de branza?".

In prezent, potrivit AFP, exista intre 300 si 500 de sortimente de branza in Franta. Diversitatea branzei frantuzesti nu este insa foarte bine reprezentata pe Wikipedia, cea mai importanta enciclopedieonline gratuita la nivel mondial, realizata de utilizatori de internet din intreaga lume.

Astfel, Wikimedia Franta, o filiala a fundatiei non-profit Wikimedia care administreaza enciclopedia Wikipedia, a lansat o campanie online de strangere a unei sume de 5.000 de euro, intitulata "Wikicheese".

Suma de bani stransa in aceasta campanie va fi folosita pentru cumpararea a cel putin 200 de sortimente de branza frantuzeasca si a echipamentelor foto necesare pentru fotografierea acestor tipuri de branza, astfel incat sa poata fi ilustrate si completate articolele dedicate acestora de pe Wikipedia, potrivit explicatiilor publicate de Wikimedia France pe site-ul pe care a fost lansata campania de strangere de fonduri (www.kisskissbankbank.com/wikicheese).

Poti citi mai multe pe Mediafax.