In urma cu aproape 3 saptamani, intr-una dintre cele mai ploioase zile din aceasta toamna, Julius Meinl oferea bucurestenilor o dimineata neasteptat de frumoasa: o parte din trenurile de metrou au circulat timp de doua zile tapetate cu post-it-uri cu versuri. Acum, revine cu un nou proiect, construind pe aceeasi idee si lansand singura zi din an in care versurile devin moneda de schimb!

Ati inteles bine, vinerea aceasta, pe 25 octombrie, in 80 de cafenele Julius Meinl din intreaga tara, versurile devin moneda de schimb: consumatorii isi vor putea cumpara cafeaua nu cu bani, ci cu versuri!

In Bucuresti, versurile vor functiona pe post de moneda in 11 locatii Julius Meinl, dupa cum urmeaza: Goccia, La Belle Vie, Tress Cafe, Legere Café, Blues Café, Ludic, Green Hours Jazz Café, Energiea, Filos Pub, Les Bourgeois si Bistro Zattara.

La fel se va intampla si in cafenele din alte 30 de orase din tara: Arad, Bistrita, Botosani, Buzau, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Cristuru Secuiesc, Dej, Deva, Galati, Gherla, Odorheiu Secuiesc, Petrosani, Pitesti, Ploiesti, Radauti, Ramnicu Valcea, Roman, Sancraieni, Selimbar, Sf Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Suceava, Targoviste, Targu Mures, Tarnaveni si Timisoara. Lista completa a cafenelelor este disponibila aici.

Julius Meinl, ambasador al culturii cafenelelor vieneze - unde, de-a lungul secolelor, artistii s-au intalnit sa isi impartaseasca unii altora gandurile, ideile si dorintele, sau pur si simplu sa citeasca sau sa isi compuna capodoperele – si-a facut o misiune din a spune oamenilor ca poezia poate transforma societatea in care traim intr-o lume mai buna si mai frumoasa.