Pe blogul personal, vedeta prezintă o variantă simplă și rapidă de paste, de care cei mici se vor bucura, cu siguranță.
Rețetă paste tricolore cu sos de roșii și zucchini
"Ceva bun de mâncare pentru cei mici și mari din familia voastră.
Ingrediente:
- Paste
- Sos de roșii 500 g
- 2 caței usturoi
- Busuioc proaspăt
- mix ierburi
- 1 zucchini
- 2 linguri ulei de măsline
- Parmesan 100 g
Preparare
Se pune sosul de roșii în tigaie, se adaugă 2 caței de usturoi curățați, dar întregi. Adaugă dovlecelul mărunțit, sare, piper după gust, mix de ierburi și așteaptă să scadă. Amesteca incontinuu. La final, după 15 min aproximativ adaugă busuiocul și 2 linguri de ulei de măsline.
Intre timp fierbe și scurge paștele. Amesteca-le cu sosul de roșii! Pofta buna!"
Beneficiile consumului de paste integrale
Pastele integrale conțin toate componentele esențiale ale boabelor integrale de grau, porumb, orz, ovăz, orez brun, mei, hrișcă sau secara. Paștele realizate din faina integrala, sunt din punct de vedere estetic identice cu cele tradiționale având aceleași formate (lung sau scurt), dar o culoare mai închisă, datorita faptului că sunt făcute din cereale la care nu este eliminata partea exterioara.
Contrar vechilor păreri, un consum moderat de paste integrale este recomandat și nu îngrașă deoarece ele conțin fibrele necesare să satisfacă și cea mai accentuata senzație de foame. Nu conțin multe calorii, și în schimb oferă numeroși nutrienți. Fabricate din faina de grau integral sau din amestec de faina integrala din mai multe cereale au un bun conținut de fibre, vitamine – B1, B2, B3, B5, K și E – și de minerale, precum calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc și mangan.
Foto lauracosoi.ro