Starul britanic, in varsta de 39 de ani, are patru copii cu Jools, sotia sa - Poppy, in varsta de 12 ani, Daisy, in varsta de 11 ani, Petal, in varsta de cinci ani, si Buddy, in varsta de patru ani. Ideea acestei pedepse originale i-a venit atunci cand fiica lui cea mare a fost "nerespectuoasa si insolenta". Astfel, Jamie Oliver a cojit un mar, a pus un sos chili extrem de iute peste fruct si l-a oferit apoi fiicei sale, informeaza mediafax.ro.

"Drept pedeapsa, ii fac sa manance ardei iute. Nu mai e la moda sa iti bati copiii, nu e deloc elegant si nu ai voie ca parinte sa faci acest lucru. Daca esti un bucatar celebru, asa cum sunt eu, nu ar fi deloc placut daca informatia ar aparea in presa. Asadar, ai nevoie de metode alternative. Poppy a fost foarte nerespectuoasa si insolenta cu mine si a fortat nota. Pe vremea copilariei mele, as fi fost batut, dar in zilele noastre nu mai ai voie sa faci asta. Dupa cinci minute, a crezut ca eu uitasem, dar nu uitasem. Mi-a cerut un mar. L-am taiat in mai multe bucati pe care le-am frecat cu ardei iute. A fost o tratatie minunata", a dezvaluit Jamie Oliver.

Totusi, celebrul maestru bucatar spune ca sotia lui a fost furioasa cand a aflat despre aceasta metoda de disciplinare a copiilor cuplului: "Poppy a alergat spre mama ei si i-a spus: «Asta e ardei iute!». Eu radeam intr-un colt. Jools mi-a spus: «Sa nu mai faci asta niciodata!».