Localul aflat în nordul Bucureștiului a decis să scoată din meniu o specialitate rusească de lux. Gestul a fost făcut pentru a-și arăta suportul față de Ucraina.

Și-a modificat meniul din solidaritate pentru Ucraina

Conducerea restaurantului a decis să renunțe atât la caviarul rusesc, cât și la vodca Beluga.

Aperitivul era denumit în meniul acestora „Caviar from Russia with Love” (Caviar rusesc cu dragoste), iar descrierea acestuia era următoarea: Viață de oligarh cu gust suprem de caviar din cel mai fin, însoțit de blini cu creme fraiche și stropit cu vodca Beluga și Aur.

Indisponibil. Stop the war!

Meniul a fost modificat, iar preparatul a fost tăiat cu o bandă în culorile steagului Ucrainei, galben-albastru. Pe această bandă conducerea restaurantului a decis că scrie „Indisponibil. Stop the war”.

Beluga Noble Vodka (Vodca Rusească Nobilă Beluga) este realizată într-o zona îndepărtată a Siberiei, poziționată la aproape 300 km de cel mai apropiat oraș. Vodca este produsa din alcool provenit din cereale (o parte din alcool este produs din malț din cereale) și apa purificata din Siberia. Deși apa din Siberia este pură în mod natural, aceasta este trecută printr-un proces de purificare, fiind filtrată de 2 ori: o data prin nisip de cuart și o data printr-un filtru special de argint. După distilare, intervine a treia etapa de purificare, realizata cu ajutorul unui filtru de cărbune de mesteacăn.

După ce este îmbuteliată, vodca este depozitata timp de 30 de zile. Aceasta perioada de păstrare oferă amestecului posibilitatea de a se stabiliza astfel încât să capete o textura și un gust fin.

Vodca Beluga, deține și alte ingrediente surprinzătoare (într-o cantitate mica) precum: miere, extract de ovăz și extract de Silybum Marianum (ciulin).

UE nu renunță la votca și caviarul rusești

Uniunea Europeană aplică sancțiuni Rusiei, dar nu renunță la exportul de bunuri și produse de lux ca parte a „unei strategii menite să afecteze elita din Rusia”.

„Interzicerea bunurilor de lux acoperă și importurile din Rusia (cum ar fi caviarul sau votca)? Nu, acest pachet de sancțiuni se concentrează pe privarea Rusiei de bunuri de lux din UE”, a transmis Uniunea Europeană.

În schimb, Statele Unite au anunțat că vor interzice importul acestor produse din Rusia. Sunt interzise pentru export în Rusia șampania, trufele, parfumurile și produsele cosmetice, bijuteriile, produsele electronice, autovehiculele și iahturile.

Foto Imago