Proiectul „Ograda din Cămară” a fost pe placul celor care caută produse naturale. Standurile montate în parc i-au atras rapid pe cumpărători, curioşi de oferta producătorilor locali. Iar atracţia principală a fost frigiderul cu afumături.

Liliana Lungu, producător local: „Piept de porc afumat, cotlet, un muşchiuleţ foarte bun, piept de raţă crud uscat. Cel mai bine se cumpără pieptul de porc”.

Reporter: „Ce ați cumpărat?”
Cumpărător: „O bucată de piept condimentat, un borcănel de miere şi cam atât. E prima dată când am luat. O să încerc să văd diferenţa”.

Succes au avut şi salatele marinate, în diverse combinaţii, la preţuri accesibile.

Cumpărător: „Delicioase! Dovlecel, morcov şi ţelină, foarte bune!!! Noi locuim aici şi ar trebui mai des. Ne face plăcere să venim să cumpărăm”.

Gheorghe Roșca, producător local: „Avem, de exemplu, o sfeclă coaptă cu miez de nucă şi usturoi. Avem şi varianta de alge cu somon, dovlecel dulce-acrişor, orice caserolă este la 7 lei”.

Şi pâinea cu maia, făcută şi coaptă după reţeta bunicilor, s-a vândut cu 5-6 lei bucata, sau cea îmbogăţită cu fibre, la 14 lei kilogramul.

Cecilia Tugulia, producător local: „Conţine doar apă, faină, sare şi multă dragoste. Pâinea noastră nu rezistă la fel de mult cum rezistă cea de pe rafturile magazinelor”.

Irina Hoșliag, producător local: „Sunt crescute responsabil, fără chimicale şi cu gust. Suntem surprinşi de cum am fost primiţi”.

Pentru a face faţă temperaturilor, cei prezenţi s-au bucurat de o limonadă gustoasă, făcută din siropuri naturale.

Fetiță: „Mi-a plăcut cătina, era dulce, dar siropul de mure era mai acruţ”.

Cristian Ioniță, producător local: „Avem limonadă cu lavandă, cu afine, făcute din siropul pe care îl producem noi personal”.

Proiectul „Ograda din Cămară” va continua la Iaşi în diferite cartiere ale oraşului.