2,000,000 milioane de telespectatori au stat in fata televizoarelor pe intreaga durata a emisiunii pentru a le urmari evolutia celor ramasi in competitie. Minutul de maxima audienta de la 20:56  a adus aproape 3 milioane de romani in fata televizoarelor.

Emisiunea de ieri a inregistrat 11.1 puncte de rating si 24.0% cota de piata in intervalul de difuzare 20:30-22:30, pe publicul comercial cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Urmatorul post clasat a obtinut 6.1 puncte de rating si 13.3% share pe aceasta categorie.

La nivelul publicului din mediul urban, MasterChef s-a clasat tot pe primul loc  cu 9.1 puncte de rating si 16.9 % share. Postul de pe locul secund a inregistrat o audienta medie de 8.0 puncte de rating si 14.9 % share.

La nivel national, PRO TV ramane si de aceasta data lider, cu o audienta medie de 10.6 puncte de rating si 19.6 % share, in timp ce locul doi a obtinut 7.7 puncte de rating si 14.3 % share. Pe parcursul celor doua ore de spectacol culinar, in spatele zambetelor, concurentii au incercat sa-si ascunda emotiile, care pe alocuri i-au coplesit de-a lungul probelor de foc.

Emisiunea a debutat cu proba Cutia misterelor, al carei ingredient principal a fost oglinda. Cei 7 ramasi in competitie au gatit preparate care le-au oglindit personalitatea. A fost o proba inedita deoarece cei care au jurizat farfuriile au fost chiar membrii familiilor acestora. Rudele lor au avut responsabilitatea de a gusta fiecare preparat si de a spune care a fost cel mai bun, cel mai slab si care apartine apropiatului lor.

La finalul probei, Alexandra si Rasty au iesit invingatori cu numar egal de voturi, iar cele mai slabe farfurii au fost votate cele ale lui Tudor si Patriciei. Insa, ultimul cuvant a fost cel al chefilor. Ei au gustat cele mai bune doua preparate si au decis: Alexandra a fost declarata castigatoare si a avut avantajul de a petrece timp pretios cu o persoana draga.
Pentru restul concurentilor provocarea a continuat si au exersat inca o data munca in echipa, dar de data aceasta putin diferit: alaturi de cate un membru al familiei lor.

Unii dintre ei au facut fata presiunii si proba s-a dovedit a fi una norocoasa, insa Patricia si Rasty nu au avut foarte mult noroc, preparatele lor nu au convins, asa ca au intrat la testul sub presiune, care s-a desfasurat sub forma unui joc pe 3 nivele, in care cel care a obtinut cel mai mare punctaj a ramas in concurs.

Primul nivel a avut loc la bancul 3 de lucru si a constat in prepararea unui fel de mancare in doar 10 minute. Rasty a dat dovada de putin mai multa creativitate si a castigat. Cei doi concurenti au trecut la cel de-al doilea nivel, la bancul de lucru cu numarul 2. Aici, ei au avut la dispozitie 15 minute pentru a gati un preparat spectaculos. De data aceasta Patricia a dovedit ca merita sa ramana in competitie.

Pentru nivelul 3 al testului sub presiune, Rasty si Patricia au fost nevoiti sa se incadreze in 20 de minute pentru a pregati o farfurie MasterChef cu ingredientele gasite la banc. Patricia a castigat si de aceasta data si a ramas in concurs. Rasty si-a dat jos sortul si a parasit competitia MasterChef.

In editia de astazi, lupta din bucataria MasterChef ia o intorsatura unica in istoria show-ului din Romania!
O bucatarie, sase concurenti, 50.000 de euro sunt cifrele care descriu in acest moment competitia pentru titlul MasterChef. Emotiile sunt din ce in ce mai mari, iar concurentii din ce in ce mai aprigi si hotarati in probele concepute de cei trei chefi!

Editia de marti va debuta cu o noua proba Cutia misterelor. O cutie cu totul si cu totul speciala, cu patru ingrediente unice care nu au mai fost folosite pana in prezent in editiile MasterChef! Cei sase concurenti ramasi in lupta pentru marele premiu vor fi uimiti de ingredientele unice, dar totodata atat de cunoscute. In urma probei, niciunul din concurenti nu va fi eliminat.

Concursul a continuat cu o proba pe echipe in care concurentii au extras bilete pentru a afla echipa pe care o vor forma. Proba intitulata SUNT ROMAN va provoca concurentii sa prepare un tip de mancare romanesc, sub o interpretare inedita marca MasterChef.  Echipa castigatoare va avea un avantaj extrem de important pentru proba urmatoare: fiecare din cei doi membrii va fi capitan de echipa.

Ultima proba a editiei va continua in deplasare, la Conacul Bellu, unde echipa rosie si cea albastra vor gati pentru zeci de copii talentati. Afla ce echipa va castiga proba cu cei mai sinceri critici culinari, marti de la 20:30, numai la PRO TV!
Urmareste in fiecare saptamana MasterChef, competitia culinara in care doar cei mai talentati fac fata probelor de foc la care sunt supusi.

MasterChef – Prinde gustul competitiei, la PRO TV!