Matthew Winn este patronul si singurul angajat al librariei Molasses Books din Brooklyn. Ideea afacerii i-a venit combinand fostele sale joburi. Pana sa isi poata deschide afacerea, Matthew a vandut carti in strada dupa care a lucrat ca vanzator intr-un magazin de cafea.

Molasses Books, este o librarie micuta, in care 12 oameni pot sa rasfoiasca in liniste atat cele mai noi aparitii literare cat si carti vechi. Majoritatea cartilor de aici costa intre 5 si 8 dolari. Mai scumpe sunt volumele de arta, al caror pret variaza intre 15 si 25 de dolari.

Decorul librariei este unul simplu dar primitor. Cartile sunt dispuse pe cei doi pereti laterali: fictiunea intr-o parte iar volumele de arta, fotografie, design in cealalta parte. Punctul de atractie este reprezentat de barul construit in mijlocul librariei.

Pe langa cele mai noi aparitii literare, Matthew isi doreste sa vanda in libraria sa si carti vechi, de colectie, marea majoritate cedate direct de fostii proprietari in schimbul unui pahar de bere. Si volumele de poezie sau istoria artei pot fi schimbate pe o bautura. Cei care nu sunt fani ai berii, pot cere o cana de cafea sau un pahar de vin.

Initial, acest schimb a fost gandit de Matthew ca o solutie prin care sa creasca numarul de volume vechi scoase la vanzare. Intre timp, insa, alte doua librarii s-au deschis in veccinatatea Molasses Books, astfel ca ideea s-ar putea sa fie fix cea care ii va tine afacerea in viata.

Tags: librarii, bere, carti