Festivalurile culinare sunt o incantare pentru ochi si o delectare pentru simturi. Cu siguranta nu poti ajunge la toate, dar poti sa alegi macar unul dintre festivalurile si evenimentele culinare ale lunii aprilie, in functie de pofte, dorinte si buget.

Festivalul Anghinarei in Italia

Cand: 13-15 aprilie, 2012

Unde: Ladispoli (aproape de Roma), Italia

De ce: Anghinarea este o leguma extrem de apreciata in Italia. Asa ca in fiecare primavara, in localitatea Ladispoli, aflata pe malul marii Tireniene se organizeaza un festival dedicat acestei legume. Vei putea degusta preparate care au ca principal ingredient anghinarea, gatite in adevaratul stil italian, in acorduri de muzica traditionala. De altfel, tot inceputul lunii aprilie este dedicat gastronomiei si gurmanzilor in acesta regiune, aflata in apropiere de Roma. Cele mai bune restaurante locale vor oferi turistilor in cele doua saptamani premergatoare festivalului meniuri cu pret fix de 22 de euro, bazate exclusiv pe preparate cu anghinare.

Site: prolocoladispoli.it

 

Zagreb Wine Gourmet

Cand: 13-15 aprilie, 2012

Unde: Zagreb, Croatia

De ce: Mancare si bautura cu stil. Asta vei gasi la festivalul de la Zagreb. Cei mai importanti reprezentanti din industria vinului din regiune vor fi prezenti aici, la fel si profesionisti din domeniul gastronomiei. Vei avea parte de degustari de mancare fina, showuri de cooking live si workshopuri sustinute de experti internationali in domeniul oenologiei. Toate evenimentele sunt condimentate de proiectii de filme documentare despre vinuri, mancaruri sau tigarete sau concerte live la care vor fi invitati sa mixeze muzica unii dintre cei mai importanti producatori locali de vinuri si bucatari sefi.

Site: Zagreb Wine Gourmet

 

Festivalul Cafelei la Londra

Cand: 27-29 aprilie, 2012

Unde: Londra, Marea Britanie

De ce: O cafea inseamna mai mult decat bautura aromata pe care o ai in ceasca dimineata devreme. Ca sa te convingi de asta, trebuie sa mergi la festivalul de la Londra unde anual ajung mii de fani ai cafelei, baristas, producatori de cafea, comercianti si nume grele ale industriei cafelei din toata lumea. Vei putea urmari demonstratii de prajire a boabelor de cafea, vei putea incerca feluri de cafea cu gusturi si arome surprinzatoare, vei putea sa ii vezi la treaba pe cei mai buni baristas din Marea Britanie si sa gusti mancare buna. Festivalul are pregatite si concerte ce vor avea loc in mai multe locatii celebre din Londra, cum sunt Hyde Park sau cartierul Soho.

Site: London Coffee Festival 

 

Festivalul Whiskyului in Germania

Cand: 28-29 aprilie, 2012

Unde: Limburg, Germania

De ce: Limburg Whisky Fair este si o expozitie, si un festival in acelasi timp. Peste 90 de producatori, importatori si distribuitori de tarii isi vor aduce aici cele mai bune licori. Printre standurile lor le vei gasi si pe cele ale unor producatori faimosi de ciocolata sau tigarete. Vei putea participa la degustari si seminarii despre whisky. Unul dintre punctele fierbinti al festivalului va fi Villa Konthor, unde vor avea loc concerte si seri speciale. Villa Kontor se poate lauda cu cel mai bun bar de whisky din Germania, titlu primit in 2009. Aici se gasesc peste 700 de sortimente de whisky din intreaga lume si tot aici au loc frecvent degustari tematice.

Site: Whisky Fair