Potrivit Mediafax, Dieta Paleo, cunoscuta si sub denumirea de "dieta oamenilor cavernelor", scade cu pana la 50% riscul de cancer intestinal, date reiesite in urma unui studiu publicat in American Journal of Epidemiology

Aceasta dieta presupune renuntarea la alimentele procesate, precum preparatele servite in restaurantele fast-food, preparatele semicongelate, paine si paste. Cei care o urmeaza consuma doar acele alimente care erau disponibile pentru populatiile de vanatori-culegatori din paleolitic, precum fructe, legume, nuci, seminte si carne slaba.

Cercetatorii de la Universitatea Emory din orasul Atlanta au analizat obiceiurile alimentare ale unui numar de 2.301 persoane - femei si barbati -, cu varstele cuprinse intre 30 si 74 de ani. Participantii la studiu au fost catalogati in functie de cat de "paleolitica" era dieta lor. Voluntarii au fost rugati apoi sa incerce si dieta mediteraneana, care permite consumul moderat de lapte, iaurt, cereale si alcool. Apoi, datele despre dietele lor au fost comparate cu dosarele medicale ale participantilor.

Pentru femeile care respectau cel mai mult regulile dietei Paleo, riscul de aparitie a tumorilor a scazut cu 29 de procente, iar cele care au adoptat dieta mediteraneana au prezentat un risc cu 26% mai scazut. In cazul barbatilor, dieta Paleo a avut beneficii si mai mari: riscul de cancer intestinal a scazut cu 51%.