In primul rand, ai nevoie de decorul central al mesei. O idee foarte simpla este sa folosesti o tava argintie sau aurie si sa o umpli cu lumanari de diferite marimi si grosimi. Lumanarile rosii merg bine pe tava argintie, daca iti doresti un decor mai in culorile Craciunului, iar lumanarile aurii se potrivesc perfect pe tava aurie, in cazul in care iti doresti un decor mai elegant. Poti sa folosesti si bucati rotunde sau patrate, iar daca le pui in linie pe centrul mesei, formeaza o traversa ingenioasa. Reflexia luminii si a  lumanarilor vor da mai multa stralucire atmosferei, dar si iluzia unui spatiu mai mare.

Foloseste o schema de culori inspirata din tema sarbatorilor de iarna. Nu te crampona insa de culorile traditionale. Eu anul acesta am sa folosesc doar pasteluri.  Poti alege culorile care se potrivesc cel mai bine casei tale. Pentru cei care prefera culorile mai tari, turcoazul sau albastru cobalt pot fi o alternativa ingenioasa.

Incearca combinatii noi. Amesteca farfuriile din mai multe seturi, foloseste cescute de cafea pe post de decor la fiecare persoana, in care sa pui cate o floare, o crenguta de brad sau un glob. Intoarce o vaza cu capul in jos, dupa ce ai pus globuri in culorile alese, si asaza pe ea un platou de mancare.  Pune bomboane colorate sau panglici in cilindri de sticla si foloseste-i tot ca suport pentru platouri. Folosind lucruri simple intr-un mod ingenios, vei pune o amprenta personala asupra decorului.

Poti folosi naproane sau servetele normale, asezate pe farfurii, pe care sa le prinzi cu o panglica – si un glob mic, optional-  in culorile alese ca si tema. Daca ai un set de pahare intr-o culoare mai neobisnuita, foloseste-l si  ia-l in considerare cand alegi schema de culori. Daca ai mai putine pahare din aceasta culoare, pune-le tot la a doua farfurie. La acest decor se adauga meniul preferat, iar masa de Craciun este gata.

Ioana Mezei este decorator. In 2010 a absovit cursul sustinut de Kelly Hoppen la Londra si, de atunci, decoreaza spatii de orice natura, stilul ei folosit in amenajarile interioare fiind unul contemporan, cald, cu linii simple si multe accente de culoare. O poti gasi si pe www.ioanamezei.ro.