Elegantul edificiu de secol XIX a intrat in posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni in 1903, iar in perioada comunista a fost confiscat si transformat in magazinul Familia. Dupa 1990, imobilul a fost recuperat si reabilitat de proprietarul actual, dl. Jean Chrissoveloni, iar acum prinde viata printr-o amenajare inovatoare, dar atenta la substanta istorica, semnata de biroul de arhitectura Square One.

"Ne-am structurat propunerea in jurul ideii de comunicare intre vechi si nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lasa loc jocului de lumini si umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasa si diafana a supantelor genereaza dinamica si adauga ritmicitatii si simetriei cladirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel in miscare." au declarat reprezentantii Square One.

“Este in egala masura o destinatie si un punct de plecare, inclusiv pentru noi. Cand intri in Carusel, dupa fireasca uimire provocata de calitatile acestei impresionante cladiri, nu iti vine sa te odihnesti, ci sa cauti, sa cotrobai, sa te lasi purtat de pasi in timp ce ideile curg. Nu avem cum sa nu profitam de toata energia asta, aici trebuie sa se intample ceva memorabil.”, spune Daniel Voinea, Carturesti.

Adresa: strada Lipscani numarul 55, Centrul Vechi