Nu exista bucatarie internationala care sa nu foloseasca piper. Acesta este, fara doar si poate, regele condimentelor, iar povestea lui este mai fascinanta decat ai crede.
Piper nigrum
Piperul negru vine dintr-o planta tropicala cu tulpina lunga si subtire, ale carei fructe, in forma de boabe, sunt de fapt boabele de piper pe care le stim noi. Acestea se consuma ca atare sau se piseaza, obtinandu-se astfel piperul macinat.
Ca sa se produca piper de mai multe culori, se folosesc fructele in diverse stadii de coacere. Pentru piperul negru , boabele crude sunt fierte si apoi uscate. Piperul verde este facut din fructe crude si uscate, iar piperul alb este facut din semintele coapte ale fructului, dupa ce li se indeparteaza coaja.
Piperul negru este originar din India de sud, insa in prezent cea mai mare cantitate vine din Vietnam, care este de departe cel mai mare producator din lume.
Daca azi nu vezi reteta care sa nu ceara piper proaspat macinat, in trecut era un ingredient de lux, folosit chiar si ca moneda de schimb.
FERMA. În Plus - Episodul 4. De la o viață în lux, Giulia Nahmany a ajuns acum să trăiască în condiții foarte simple: