Fermierul din Israel a intrat în Cartea Recordurilor cu un exemplar de 24 de ori mai mare decât media. Fructul a fost descoperit pe plantația "Strawberries in the Field" din comunitatea agricolă Kadima-Zoran (centrul Israelului), administrată de familia Ariel.

Căpşună-gigant

Căpșuna care a intrat în Cartea Recordurilor are o lungime de 18 centrimetri, o grosime de 4 centimetri și o circumferință de 34 de centimetri. Fructul cântărește 290 de grame.
 
Căpșuna uriașă este din soiul Ilan, dezvoltat de Nir Dai la Organizația de cercetări agricole din Israel. Acest soi este recunoscut pentru că produce fructe mari.
 
 
"Căpșuna a crescut încet pe parcursul a 45 de zile de la apariția florilor, ceea ce i-a permis să atingă dimensiuni mari la momentul culesului", a spus Nir Dai.
 
Vremea geroasă a făcut ca ferma de fructe a lui Ariel să producă o recoltă cu patru mega căpșuni, dar aceasta a fost cea mai mare dintre ele.
 
Ce a determinat creșterea
 
Mutațiile pot apărea dintr-o varietate de motive, de exemplu, atunci când inghețul afectează florile plantei de căpșuni. În acest caz, mai multe fructe au crescut și s-au topit împreună pentru a forma o singură căpșună.
 
 
Recordul anterior: căpșună de 250 g
 
Recordul anterior a fost de 250 g, cultivat de Koji Nakao, în Fukuoka, Japonia, în 2015. Căpșuna a primit numele de Amaou. Ea a avut o înălțime aproximativă de 8 cm, o lungime de 12 centimetri și o circumferință de 25 până la 30 cm. Vechiul record a stat în Cartea Recordurilor timp de 32 de ani! Căpșuna a cântărit 231 grame și a fost cultivată de G.Andersen din Folkstone, Kent, Marea Britanie în 1983.
 
Captură video