Ele au fost scrise pe zeci de mii de biletele, care au fost lipite, in vagoane. Oricat de grabiti ar fi, cei aproape 700 de mii de oameni, care merg in fiecare zi cu metroul, se vor bucura sa citeasca o poezie pana la destinatie.

"Daca vreodata vom ajunge in oras, vei vedea si tu cum se deschid obloanele, cum femeile arunca in strada aripile de ingeri ramase de la masa de seara", acesta este doar unul dintre cele 260.000 de post-it-uri lipite intr-un tren special. Trenul va circula pe ruta Berceni - Pipera miercuri si joi.

Calatorii sunt martorii unei initiative inedite de promovare a poeziei romanesti contemporane. Incantati, unii au luat acasa versurile lipite pretutindeni in vagoane, altii le-au pozat si le-au trimis prietenilor.

In trenul cu poezii au calatori si poetul Emil Brumaru, ale carui versuri se regasesc pe biletele, dar si Adi Despot, solistul trupei Vita De Vie.

Dealtfel metroul, folosit zilnic de aproape 700.000 de oameni, nu este ocolit de cei care vor sa promoveze arta. Anul trecut, trupa Voltaj a sustinut un concert chiar intr-un vagon, iar Teatrul Masca organizeaza frecvent spectacole pe peroane.

Miscari asemanatoare au loc de multi ani in tarile din vest. In 2007, la Washington, faimosul violonist Joshua Bell a cantat la metrou fragmente din Bach. Daca la un spectacol de-al sau, un bilet costa peste 100 de dolari, in acea zi, artistul nu a strans decat 32 de dolari de la zecile de mii de trecatori.