Jack Dorsey, în vârstă de 45 de ani, are un stil de viață ciudat, total diferit de cel al miliardarilor din Silicon Valley. Dorsey mănâncă o singură masă în timpul săptămânii, între orele 18.30 și 21.00, iar în sâmbătă și duminică face foamea. Dorsey recunoaște că uneori mai are halucinații din cauza postului intermitent (Intermittent Fasting), dar spune că regimul autoimpus l-a ajutat să scape de insomnii și îl face să se simtă ”plin de viață”.

Dietă spartană sau tulburarea alimentară?

Stilul lui de viaţă a stârnit multe critici! "Am realizat astfel cât de mult timp petrecem focusaţi asupra mâncării şi cum atunci când eliminăm asta din program, timpul curge mult mai lent", a spus el.  

Reacţiile împotriva lui au fost atunci vehemente, reproşându-i-se că vrea să normalizeze tulburările de alimentaţie. Totuși, miliardarul susține că postul negru pe care îl ține în fiecare sâmbătă și duminică are mari beneficii pentru el, ajutându-l să scape de depresie și insomnie. El a povestit că programul bizar îl face să trăiască mai mult decât restul lumii pentru că ziua i se pare mai lungă, are nevoie de mai puține ore de somn și își trăiește mult mai intens viața. 

Intermittent Fasting

Intermittent fasting sau postul intermitent reprezintă un curent din ce în ce mai popular la nivel global. Postul intermitent are la baza autofagia, procesul prin care corpul își poate consumă propriile celule si componente deteriorate.

Intermittent fasting (IF) este un model de alimentație care limitează pe o anume perioadă de timp consumul de alimente. Practic, este o noțiune care desemnează perioadele de abstinență voluntară a caloriilor (până la 25% din consumul zilnic de calorii) timp de 16 până la 24 de ore cu alternarea aportului normal de alimente timp de 8 până la 24 de ore, în funcție de tipul de IF ales. Spre deosebire de alte diete, în timpul postului intermitent puteți mânca aproape orice, dar doar într-un timp limitat.

Ce mănâncă mai exact Jack Dorsey?

În intervalul orar 18.30 -21.00, Dorsey consumă zilnic proteine: pui, pește sau vită alături de legume precum: varză de Bruxelles, sparanghel, spanac sau salată verde.

Încearcă pe cât posibil să evite consumul de zahăr, iar plăcerile culinare pe care și le satisface constau în mixuri de fructe de pădure, câteva pătrățele de ciocolată neagră sau, ocazional, un pahar de vin roșu.

Jack Dorsey a fost cel care în 2006 a transmis primul tweet din lume: „Tocmai mi-am configurat twttr-ul”. El a fondat rețeaua socială alături de Biz Stone, Evan Williams și Noah Glass.

Foto: shutterstock.com